در حال حاضر صدها زبان برنامه نویسی وجود دارد اما تعداد محدودی از آنها شناخته شده تر از مابقی هستند. زمانی که یک شرکت تصمیم می گیرد تا برنامه نویس جدیدی استخدام کند، معمولاً به دنبال افرادی می گردد که با زبان های برنامه نویسی و سیستم هایی که پیش از آن نیز استفاده می کرده آشنا باشند.



این شرکت ها معمولاً تمایل ندارند تا استفاده کردن از زبان های برنامه نویسی جدیدی نظیر Google Go و یا Apple Swift را تجربه کنند. در این مقاله با چند زبان برنامه نویسی که باید آنها را یاد بگیرید تا شغل مناسبی پیدا کنید آشنا می شویم. این فهرست توسط TIOBE Index و رنکینگ زبان های برنامه نویسی Redmonk ارائه شده است. با سکان آکادمی همراه باشید.

Java: این زبان در سال 1991 در ابتدا به عنوان یک زبان برنامه نویسی برای تلویزیون های هوشمند اختراع شد و اکنون شناخته شده ترین زبان برنامه نویسی در دنیا است چرا که شناخت این زبان برای توسعه ی اپلیکیشن های اندروید و نیز ساخت نرم افزارهای تجاری ضروری است (برای فراگیری اصولی این زبان، به دوره آموزش مقدماتی زبان برنامه نویسی جاوا در سکان آکادمی مراجعه نمایید).

PHP: این زبان رایج ترین زبان برنامه نویسی برای طراحی وب سایت است. تخمین زده می شود که یک سوم سایت های موجود در وب با این زبان کدنویسی شده اند (سکان آکادمی هم از این قاعده مستثنی نیست). سایت های بزرگی نظیر Word Press، Facebook و  Yahoo از آن استفاده کرده و یا بخشی از آن ها با زبان پی اچ پی نوشته شده است.

جالب است بدانید که شرکت فیسبوک ابتدا کاملا با استفاده از زبان برنامه نویسی پی اچ پی نوشته شده بود اما به مرور زمان مهندسین این شرکت زبانی تحت عنوان Hack را از روی زبان پی اچ پی طراحی کرده و توسعه این شبکه اجتماعی را با این زبان ادامه دادند. برای آشنایی بیشتر با این زبان، به مقاله ابداع زبان هک توسط فیسبوک مراجعه نمایید (برای فراگیری این زبان، به دوره آموزش زبان پی اچ پی در سکان آکادمی مراجعه نمایید).

Perl: این زبان توسط یکی از مهندسان ناسا در اواخر دهه ی هشتاد توسعه یافت. این زبان در پردازش متون بر دیگر زبان ها برتری دارد و مورد علاقه ی توسعه دهندگان است چرا که بسیار قدرتمند و انعطاف پذیر است. پرل به عنوان یک زبان مکمل در کنار زبان های برنامه نویسی دیگر استفاده شود.

C: این زبان که یکی از قدیمی ترین زبان های برنامه نویسی است و همچنان استفاده می شود در اوایل دهه ی هفتاد ساخته شد.برای اولین بار در سال 1978 کتاب راهنمایی تحت عنوان "زبان برنامه نویسی C " در 800 صفحه به چاپ رسید. به عبارتی، این زبان مادر بسیاری از زبان های برنامه نویسی محبوب دنیا همچون سی پلاس پلاس، جاوا، سی شارپ و ... است.

Objective-C: زبان برنامه نویسی C برای بسیاری از زبان های دیگر با نام های مشابه، الهام بخش بود. همه ی این زبان ها از زبان اصلی الهام گرفته شده اند اما هر کدام ویژگی هایی را به آن افزوده اند. Objective-C به عنوان زبانی استاندارد برای ساخت اپلیکیشن های آیفون شناخته می شود گرچه اپل به دنبال این است که زبان برنامه نویسی اختصاصی خود یعنی Swift را در بین برنامه نویسان جا بیاندازد و در این زمینه هم به موفقیت هایی دست یافته است ( برای آشنایی بیشتر با زبان برنامه نویسی سوئیفت، به مقاله زبان برنامه نویسی Swift اپل متن باز شد مراجعه نمایید.)

JavaScript: این زبان یکی از مشهورترین زبان های برنامه نویسی است که در ابتدا در برنامه های کاربردی وب استفاده شد. این زبان علیرغم نامش، با زبان جاوا ارتباطی ندارد. اگرچه JavaScript در بسیاری از سایت های مدرن مورد استفاده قرار می گیرد اما به دلیل کاهش دادن سرعت عملکرد مرورگر و عملکرد ضعیف در حفظ امنیت کاربران مورد انتقاد است.

Visual Basic: این زبان و جانشین آن یعنی Visual Basic .NET تلاش می کنند تا با استفاده از المان های گرافیکی و "عمل کشیدن و رها کردن" (Dragging and Dropping)، برنامه نویسی را ساده تر کنند. این زبان قدیمی است و نسبت به سایر زبان ها از ویژگی ها و امکانات کمتری برخوردار است. علاقمندان به زبان های شرکت مایکروسافت، گزینه قدرتمند دیگری نیز تحت عنوان سی شارپ برای یادگیری دارند.

Ruby: مثل زبان برنامه نویسی Python، توسعه دهندگان این زبان را که 24 سال از عمرش می گذرد دوست دارند چرا که خواندن و نوشتن کد در آن بسیار ساده است. Rails یک چارچوب نرم‌افزاری تحت وب است که به کمک آن و با این زبان برنامه نویسی می توان به سادگی هر چه تمام تر یک اپلیکیشن تحت وب ساخت. شعار اصلی این زبان این است: بهترین دوست یک برنامه نویس

Python: شروع استفاده این زبان به سال 1989 بر می گردد و به دلیل این که کدهایش به سادگی قابل خواندن می باشند، محبوب طرفدارانش است (سینتکس این زبان بسیار شبیه به زبان انگلیسی است). بسیاری از برنامه نویسان معتقدند که این ساده ترین زبان برای شروع یادگیری برنامه نویسی است.

CSS: این زبان که در حقیقت مخفف "Cascading Style Sheets" است زبانی برای طراحی فرمت و صفحه آرایی وب سایت است و نمی توان آن را جزو زبان های برنامه نویسی محسوب کرد اما با توجه به این که بدون استفاده از کدهای سی اس اس در طراحی وب، هرگز نمی توان حس زیبایی شناسی را به مخاطب القا کرد، این زبان را جزو لیست قرار داده ایم. منوی بسیاری از وب سایت ها و اپلیکیشن های موبایل با این برنامه و به کمک JavaScript و HTML نوشته شده اند.

R: این یک زبان برنامه نویسی برای تحلیل گران آمار و اطلاعات است. گوگل یکی از بزرگترین طرفداران زبان برنامه نویسی آر است.